Login Etapclub

    Onthoud mij     Gebruikersnaam/wachtwoord verloren?  

Evenementen

Deelnemers aan een evenement doen dit geheel voor hun eigen rekening en risico. De schipper c.q. eigenaar van de boot is verantwoordelijk voor de veiligheid van haar bemanning en boot. De schipper c.q eigenaar dient er voor te zorgen dat: de boot in goede conditie verkeert, passend bij het vaargebied; voldoende verzekerd is voldoende ervaren bemanning aan boord is. er voldoende veiligheidsuitrusting en veiligheidsmiddelen aan boord zijn, en de bemanning instructie heeft waar deze zich bevinden en hoe ze te gebruiken. De tochtcoördinator(en) is niet aansprakelijk voor enige schade, welke dan ook, waaronder begrepen schade aan schip, aan de opvarenden en aan boord aanwezige goederen, welke direct of indirect in verband met de deelneming aan het evenement zou kunnen ontstaan. Adviezen, route-aanwijzingen of weerberichten die verstrekt worden door de organiserende commissie en/of de tochtcoördinator(en) zijn slechts ter informatie. De schipper en haar bemanning blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de beslissing om uit te varen, route-keuze en weersinformatie.

Rondje Noord-Holland

Zeil evenement
rondje_NH
Datum: dinsdag 14 mei 2024 - vrijdag 17 mei 2024

Rondje Noord Holland 14- 17 mei 2024

Meld je aan, zeker als je eens op zee wilt varen. Het is een redelijk overzichtelijk traject en geschikt om vertrouwd te raken met zaken als stroming en getij.
Op de dinsdag vertrekken vanaf Hoorn of Enkhuizen, in onderling overleg. Bij voorkeur zeilen we met de klok mee, dus de dinsdag naar het Zuiden, Amsterdam; of IJmuiden dezelfde dag haalbaar cq wenselijk is bepalen we in overleg. Een overnachting in Durgerdam, Six-haven of Aeolus en vandaar aansluiten is uiteraard mogelijk. 
Het IJ en het Noordzeekanaal kennen enkele spelregels, o.a. voor Marifoongebruik. Zie hiervoor https://www.varendoejesamen.nl/nieuws/knooppunt-1-4.
Dan vanuit de Marina IJmuiden vertrekken we richting de KMJC in IJmuiden. Dat kan nog net met de laatste eb stroom, ca 1 uur voor hoog water Hoek van Holland (woensdag 14 mei ca 07.00 uur). Dat valt gunstig in de ochtend. Dan hebben we ca 6 uur om bij Den Helder te komen, ca 5 uur na Hoog Water Hoek van Holland. Wellicht dat we ’s avonds bij de marine nog kunnen genieten van de “blauwe hap”. De volgende dag het wad op naar Den Oever, schutten en door richting Enkhuizen. Dan zou het al vrijdag kunnen zijn.
Vervolgens hebben degenen die ook naar de Pinkster Reünie in Hoorn willen alle tijd om daar zaterdag een ligplaats te vinden. En, mocht de wind uit een andere hoek waaien, dan draaien we het verhaal om.
Ook hier al hebben de eerste Etappers die zin hebben een stuk te zeilen zich al aangemeld, maakt jou dit ook enthousiast om mee te gaan? Heb je vragen? Neem gerust contact op met de organisator Joris Beck.
 
Aanmelden via de "knop" voor dit evenement

 

 

Alle datums


  • Van dinsdag 14 mei 2024 tot vrijdag 17 mei 2024

 

Anoniem (1)
Anoniem (1)
Anoniem (1)
Anoniem (1)
Anoniem (1)
Anoniem (1)
Anoniem (1)