Etapclubdag 4 november 2023

Etapclubdag 4 november 2023
 
   

logo

EtapClub nieuwsbrief 

Datum: 23-08-2023

Etapclubdag 4 november 2023

 
 
 
 
 
 
Aanmelden voor de Etapclubdag 4 november; een gezellige, actieve, leerzame en leuke bijeenkomst voor alle leden, partners en/of hun kind(eren) vanaf 16 jaar !!
 
Inleiding
Zoals eerder genoemd heeft het bestuur geluisterd naar jullie wensen in de leden enquête! Daarom deze Etapclubdag waar leren, socializen, verbinden, gezelligheid, de inwendige mens en vermaak voor alle aanwezigen centraal staat. 
Deze nieuwsbrief is geheel gewijd aan dit boeiende en leuke evenement dat je niet wilt missen. Je wilt later kunnen zeggen dat je bij de 1e editie aanwezig was !!
 
Waar vindt het evenement plaats? 
De hele dag zijn we te gast bij Boottotaal, een bedrijf gespecialiseerd in watersport en ervaren met het organiseren van cursussen en evenementen. Het adres is: Baronieweg 13, 5321 JV Hedel (bij Den Bosch). 
Boottotaal
 
Hoe ziet de invulling van de dag eruit? 
De ontvangst is vanaf 10.15 uur met koffie, thee, etc. met iets lekkers  
10.45 Opening door Jos (voorzitter), introductie van het bedrijf Boottotaal door de 
  eigenaren Susan en Frank en toelichting op programma door Wiebe of Laurens 
11.00 lezing van de KNRM met het als thema “preventie”. 
12.15 – 13.00 lunch met diverse soorten heerlijk belegde broodjes
 
’s Middags is er het actieve deel van de bijeenkomst waarbij je deel neemt aan twee workshops naar  keuze onder leiding van een specialist of kunstenaar. Je kunt je voor 2 verschillende workshops inschrijven, zie hiervoor het aanmeldformulier.  
* 13.15 – 14.45   workshop 1
 
* 14.45 – 15.15   pauze, drinken en wisselen van locatie voor de 2e workshop naar keuze
 
* 15.30 – 17.00   workshop 2 
 
* 17.00 – 18.00   napraten, aperitief, borrelhapje en laatste mogelijkheid tot kopen van de aanbiedingen van Boottotaal, leveranciers en ingebrachte 2e hands artikelen van clubleden
 
* 18.00 – 20.00 BBQ diner met uitgebreid koud buffet en dessert 
 
* 20.30 koffie en afronding bijeenkomst met slotwoord van Jos
 
Verkoop overtollige watersportartikelen
Het einde van het vaarseizoen is een uitstekend moment om je overtollige (maar nog goed werkende) watersportartikelen aan te bieden aan clubleden.  Overbodige kleding, onderdelen, inventaris, zeilen, etc. etc.   Hoe aan te bieden wordt gecoördineerd door Wiebe en Laurens, je ontvangt hier informatie per
mail over nadat je je hebt aangemeld voor deelname aan deze dag.
  
En wat kost dat dan allemaal wel niet….?
Omdat dit nieuwe evenement voor vrijwel ieder lid geschikt is en centraal in het land wordt georganiseerd, draagt de Etapclub bij aan de kosten. Hierdoor blijven kosten beperkt tot 25 Euro voor leden en 35 Euro voor partners en/of kind(eren). Deelname staat uitsluitend open voor kind(eren) van het lid.
 
Hoe meld ik mij aan voor deelname ?
Je kunt je aanmelden via :
 
Deelname is definitief na ontvangst van betaling voor het aantal deelnemers. Aanmelding is tot 1 oktober mogelijk; bij annulering voor 1 oktober ontvang je het volledige inschrijfgeld terug. Hierna helaas niets vanwege de door de club gemaakte kosten. 
 
Hoeveel deelnemers zijn er?
Het maximale aantal deelnemers is 80 en wordt definitief na betaling van de eigen bijdrage. Je deelname wordt bevestigd per mail.
 
Informatie over de workshops:
De workshops duren ongeveer 1 ½ uur en zijn allemaal, waar mogelijk, praktisch gericht en interactief. Leren door doen dus maar altijd met de mogelijkheid tot het stellen van vragen.
De leiding van iedere workshop is in handen van professionele specialisten.
 
Het aantal onderwerpen per workshop is beperkt, je wordt dus niet opgeleid tot expert op een specifiek thema. Bij voldoende belangstelling kan er een verdiepende vervolg cursus worden georganiseerd.
 
Als er voor een workshop te weinig of teveel aanmeldingen zijn, zul je in een andere workshop van jouw keuze worden ingedeeld. De door jou aangegeven keuzes zijn hierbij leidend. 
Deelnemers ontvangen in oktober een mail met bevestiging van de workshops waarin ze zijn ingedeeld, eventueel aangevuld met aanvullende informatie. 
 
Toelichting op de workshops (willekeurige volgorde)
 
1 Knopen en splitsen
Tijdens deze workshop worden de verschillende materialen en specifieke eigenschappen voor lijnen/vallen, etc. besproken en het knopen en splitsen daadwerkelijk geoefend. Komt altijd van pas bij aanschaf van nieuwe lijnen maar zeker ook bij het “normale onderhoud” aan boord.
 
2 Veiligheid met de onderwerpen reddingsvesten, reddingsvlotten en looplijnen
Vaak onderbelicht aan boord is het thema veiligheid. Maar o zo belangrijk als de nood aan de man is. In deze workshop wordt ingegaan op beschikbaarheid en kwalificaties van producten, toepassingen, onderhoud, etc. etc.
 
3 Polyester repareren
Tijdens deze workshop staat het (ver)werken van/met polyester centraal. Maar ook de gelcoat reparaties, waar we allemaal wel mee te maken hebben of krijgen, komen aan bod in deze workshop. Gezien de te gebruiken materialen zal In deze workshop het accent
vooral liggen op demonstraties en veel praktisch georiënteerde toelichtingen, uitleg, tips, etc. En natuurlijk worden ook hier al je vragen door de expert op dit gebied beantwoord.
 
4 Schilderen / tekenen
Deze workshop staat onder leiding van Rob Reis, een ervaren kunstenaar die op een lichtvoetige en creatieve wijze met de deelnemers aan de slag gaat om “iets” te gaan schilderen. Talent, ervaring en/of kennis van schilderen of tekenen is absoluut niet noodzakelijk,
laat je lekker onderdompelen in de wereld van creativiteit en ga naar huis met een mooie en persoonlijke herinnering !
Afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt deze workshop misschien verlengd tot 2x 1 ½ uur. Dus in totaal 3 uur met tussendoor een pauze van een ½ uur. Dit zal alleen mogelijk zijn indien het aantal inschrijvingen maximaal 15 bedraagt.
 
5 Zeiltrim van groot- en voorzeil 
We hebben de zeer ervaren zeiler Tom van der Vecht van North Sails bereid gevonden om  met behulp van foto’s, filmpjes en verhalen onze kennis en inzichten in het belang en het effect van goed trimmen van de beide zeilen te vergroten. Een boeiend verhaal waar voor
iedereen wat te leren is. En natuurlijk neemt Tom ons ook mee in de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de zeilmakerij. 
 
NorthSails
 
6 Polijsten en poetsen
Voor vrijwel iedereen van ons een onoverkomelijk “kwaad”, het poetsen en soms ook polijsten van het polysterwerk van onze dierbare Etaps. Er is veel te leren op dit gebied van de echte vakmensen op dit gebied. Producten, toepassingen, wat wel en wat niet te gebruiken en vooral ook hoe en wanneer.
Een leerzame en direct toepasbare workshop met de winterstalling voor de deur.
 
7 Navigeren met behulp van de telefoon, tablet of computer
Marcel Bult, werkzaam bij Garmin dat eigenaar is van het merk Navionics, is de expert op dit gebied en neemt ons mee in de mogelijkheden van deze navigatie software.  Voor je deelneemt aan deze workshop heb je thuis software op je telefoon of tablet geladen zodat Marcel, naast het delen
van een stukje historie en achtergrondinformatie, jullie op een praktische wijze meeneemt in de vele mogelijkheden die deze software biedt.
 
Navionics
8 Veiligheid met de onderwerpen brandpreventie, brandbestrijding, keuren van je brandblusser(s) en de relatie met verzekeringen
Last but not least is ook met deze 8e workshop veel te leren als het gaat om de veiligheid aan boord !
De genoemde onderwerpen worden interactief besproken, toegelicht en waar gewenst ook gedemonstreerd. Primair gaat het om voorkomen van brand, maar als die dan toch onverhoopt uitbreekt, is het goed te weten hoe te handelen en welke hulpmiddelen levensreddend kunnen zijn. En als leuke uitsmijter; je kunt tijdens deze dag je brandblusapparatuur gratis laten testen!
 
Samenvatting
De 1e Etapclubdag is (wellicht) een aftrap van een jaarlijks evenement waarbij verbinden van leden, gezelligheid, sociale contacten, uitwisselen van kennis, lekker eten & drinken en kennis/inzicht  opdoen centraal staat.
 
Onze gastvrouw en -heer, Susan en Frank en hun team zijn tijdens de dag herkenbaar aan een blauwe polo. Spreek hen aan als je een vraag hebt of als je je waardering voor hun inzet en betrokkenheid wilt laten merken.
Hoewel we graag zien dat alle leden deelnemen aan dit evenement, is er een organisatorische limiet van 80 deelnemers. Dus: wie het eerst komt, (inschrijfgeld betaalt), wie het eerst maalt.  
 
Het aanbod van de workshops kan onderwerp van verandering / aanpassing zijn. Als er voor een workshop te weinig of teveel belangstelling is, zal je aanmelding aangepast worden. 
 
Er wordt natuurlijk rekening gehouden met dieet, allergieën, etc.  Geef dit duidelijk en volledig aan op het aanmeldformulier. Een professionele cateraar is de gehele dag aanwezig
 
Het evenement grotendeels rolstoel toegankelijk, alleen workshops gehouden op de 1e etage zijn niet bereikbaar (er is geen lift).
Zoals eerder aangegeven zijn kinderen van het lid of partner welkom vanaf de leeftijd van 16 jaar.
De inbreng van watersport gerelateerde artikelen voor verkoop is voor iedereen mogelijk. 
 
 
 

 
 
 
www.etapclub.nl
 
 

Email built with AcyMailing