Nieuwsbrief Mei

Nieuwsbrief Mei
 
   

logo

EtapClub nieuwsbrief mei

Datum: 9-05-2023

 

 
 
 
 
 

Beste Etappers,
In de Nieuwsbrief van mei 2023 de volgende onderwerpen:
* Aanstaande evenementen
* Verslag Marker Wadden 29-30 april
* Clubdag op 11 november (!)
* Fotowedstrijd
 
Aanstaande Evenementen 2023
Ze staan op de website, de eerste enthousiaste aanmeldingen zijn er ook al. Maar om jullie tussen alle antifouling-, poets-, was-, boen-, en andere voorbereidingen alvast te laten mijmeren over het komende seizoen, hierbij de eerstkomende “natte” evenementen van 2023:

Engeland 19-23 mei. Inmiddels al diverse aanmeldingen voor de overtocht. Op 2 april was er voor belangstellenden een geslaagde informatiemiddag in Lelystad. Hans Mulders is de tocht verder aan het voorbereiden. Aarzel niet om Hans te benaderen als je er over denkt om mee te gaan!

Pinksteren reünie Hoorn 27- 29 mei Voorbereidingen in volle gang! Jos van Winkel is er druk mee.
Ook hier al diverse Etappers die zich hebben aangemeld waaronder enkele nieuwe leden. Staat “de Wedstrijd” weer op de agenda voor de zondag? Schrijf je in en doe mee! Gezellig wordt het zeker.

Waddentocht 29 mei- 3 juni. Staat ook dit jaar weer op de kalender. Hans Kooistra organiseert het deze keer weer, vast een goede reden om nu ( weer) mee te gaan. Vertrek is aansluitend aan de Pinkster reünie vanuit Hoorn. Met een beetje goede wind, zal de eerste dag bekeken worden om naar Makkum of Den Oever te zeilen. Meldt je aan!

Verslag Marker Wadden 29-30 April
Op 28 april waren op de Marker Wadden al de eerste 2 boten gearriveerd. Onder “helse” omstandigheden, nou ja voor de tijd van het jaar. Uiteindelijk waren er 6 boten, niet slecht gezien het voorjaar waarbij nog een groot aantal zeilboten in havens gewoon nog op de kant staan. De bemanning van de Kraak (kleinste Etap met de meeste bemanning!) heeft beloofd een verslag te schrijven dat spoedig op de website komt.
De rondleiding onder begeleiding van een echte vogelaar en de koelbloedige dame van de Braque in het bootsmanstoeltje zal daar ook vast gememoreerd worden.

Tochtleiders gevraagd. Herhaling!
Voor met name Rondje Noord Holland en de Bikkelweek zoeken we nog iemand die dit zou willen leiden. Niet zo ingewikkeld, eigenlijk ben je het centrale aanspreekpunt voor en tijdens de tocht, zeker heel leuk om te doen.
Interesse? Neem gerust contact op met Joris Beck, email: co-evenementen@etapclub.nl

Clubdag 11 November 2023
Een evenement voor alle leden van de Etap-club, partners en kinderen vanaf 16 jaar oud !! In de vorige Nieuwsbrief al aangekondigd maar nu definitief op 11 november vastgelegd. Inmiddels wordt er vorm en inhoud gegeven aan de dag.
Locaties worden nu beoordeeld en het programma vastgesteld. Denk aan aan praktische trainingen en cursussen in motoronderhoud, veiligheid aan boord, splitsen van lijnen, meteorologie, etc. etc. Laurens en Wiebe zijn druk met de organisatie hiervan. Meer informatie volgt zodra snel. Houd de website en nieuwsbrief in de gaten. Noteer vooral ook 11 november in je agenda!
Heb je suggesties, wensen, ideeën, wil je meehelpen met de organisatie of wellicht heb je relaties die een bijdrage willen leveren, stuur je reactie naar het emailadres: penningmeester@etapclub.

Fotowedstrijd
Er zullen ongetwijfeld al leden zijn die inmiddels bestaande foto's van dit jaar eens met een scherp fotografisch oog bekeken hebben welke er in aanmerking kunnen komen. Wees gerust je hebt nog even, maar ook de tewaterlating van je boot, uitvoeren van onderhoud en natuurlijk ook het voorjaar bieden veel fotogenieke kansen! Houd dus een camera paraat om niets te missen. Inzenden mag al uiteraard.
Laat je uitdagen en wie weet zie je jouw foto uitgeprint terug tijdens de komende ALV. Kijk op de website voor de spelregels.

Volgende nieuwsbrief gepland voor juni
Hierin meer over het Stavoren weekend en Rondje Noord Holland.
Maar ook meer over de Etap Clubdag! Houd de nieuwsbrief en de website in de gaten….
 

www.etapclub.nl


 
 
 
www.etapclub.nl
 
 

Email built with AcyMailing