Nieuwsbrief Maart

Nieuwsbrief Maart
 
   

logo

EtapClub nieuwsbrief

Datum: 4-03-2023

 

 
 
 
 
 
Beste Etappers,
In de Nieuwsbrief van Maart 2023 de volgende onderwerpen:
• Voorwoord van de voorzitter Jos van Winkel
• Evenementen 2023 
• Clubdag 2023
• Fotowedstrijd 
• Leden enquête uitslagen
 
Voorwoord van de voorzitter
Beste Etappers,
 
Een mooi nieuw jaar is begonnen met hopelijk veel zeilplezier en goede wind. Aan de Etap-club zal het niet liggen, want er staan weer een heel aantal leuke evenementen, ontmoetingen en ontdekkingen op stapel. We staken al van wal met een zeer gewaardeerd bedrijfsbezoek aan De Vries Sails in Makkum. Je leest er meer over in het verslag. Eind april wordt onze eerste 'natte' activiteit te water gelaten, een bijzondere tocht naar de Markerwadden. Meer over de evenementen 2023 hieronder. Het is duidelijk dat we haast niet kunnen wachten tot het vaarseizoen weer echt van start gaat. Het bestuur werkt aan een sterke band tussen de club en de leden. Steeds weer blijkt dat elkaar veel te vertellen hebben en met elkaar veel willen doen en beleven. Dankzij onze actieve leden wordt er van alles georganiseerd. De ledenenquête van vorig jaar maakt het mogelijk het clubaanbod beter af te stemmen op de wensen. De uitslag is gepresenteerd op de Algemene ledenvergadering van december en tref je ook aan in deze nieuwsbrief. Nieuw is de fotowedstrijd, die dit jaar van start gaat. Dus leef je uit met jouw visueel talent.
Veel leesplezier en tot ziens!
Jos van Winkel, voorzitter Etap-club
 
Evenementen 2023
Eind vorig jaar gaf Cees Crul aan het stokje over te willen dragen. Vele jaren heeft Cees voor diverse mooie evenementen gezorgd, waarvoor nogmaals onze dank. Joris Beck heeft het stokje overgenomen en wil hier graag een mooi vervolg aan geven. De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest om ook voor 2023 een aantal nieuwe maar ook vertrouwde evenementen weer op de kalender te krijgen. Dit lukt juist met de hulp van jullie, de leden! Dit is dus tevens een invitatie aan jullie : Als je een leuk idee hebt, schroom niet en neem contact op met Joris Beck als coördinator van de evenementen. (Zie de website voor zijn contact gegevens). Zoals jullie wellicht al eerder op de website hebben gezien, zijn er inmiddels diverse activiteiten bijgekomen. Een paar voorbeelden:
 
- Engelandtocht 19-23 mei; Voor (potentiële) deelnemers is er op zondagmiddag 2 april een (vrijblijvende) informatiemiddag voor de komende Engelandtocht.Deze bijeenkomst zal zijn in de kantine van WSV Lelystad.
Wil je de informatiebijeenkomst bijwonen geef je dan op per mail aan hansnootdorp@gmail.com.
Graag willen we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten op 2 april. Ook als je helemaal nog niet weet of je wel of niet mee wilt of kunt met de Engelandtocht, dan ben je van harte welkom. In de volgende nieuwsbrief volgt meer informatie!
 
- Pinksteren reünie Hoorn 27- 29 mei zeker de moeite waard, maak kennis met nieuwe en oude leden. De zondag weer de  wedstrijd “ voor de deur’, laat je uitdagen, gezellig is het zeker, en niet alleen tijdens het buffet na afloop.
 
- Heeg Jong & Oud 15 – 16 juli. Nieuw dit jaar voor leden met jonge (klein-) kinderen. Voor elk wat wils.
 
- Rondje Noord Holland 9- 15 juli. Aangezien dit aansluitend is op het Stavoren weekend, een mooie gelegenheid dit te combineren. Vertrek dus vanuit Stavoren, de richting? Afhankelijk van de wind met de klok mee of er tegen in.
 
Clubdag 2023
Nieuw, een evenement voor alle leden van de Etap-club en partners !!
Het bestuur heeft goed geluisterd naar de wensen van jullie zoals aangegeven in de leden enquête!  Jullie hebben aangegeven bijeenkomsten, gezelligheid en informatie vergaren via cursussen of lezingen belangrijk te vinden.
Wij gaan daar in voorzien !! Wiebe en Laurens hebben het volgende plan opgevat:
We gaan centraal in Nederland in november een dag en avond aan hierboven genoemde thema’s besteden. Het ruwe idee is dat we in de loop van de ochtend bij elkaar komen om te genieten van koffie/thee en elkaars gezelschap.
Daarna start de 1e serie van een breed aanbod van lezingen, cursussen en praktische activiteiten. Na een heerlijke lunch gaan we hier mee verder. Je geeft vooraf aan, aan welke activiteiten je wilt deelnemen.
Aan welk aanbod van lezingen, cursussen etc. kun je denken ?  We denken aan een gevarieerd en breed aanbod zodat ook de partners een gezellige, leuke en leerzame middag hebben. Voorbeelden: splitsen van lijnen, thema veiligheid, elektronica aan boord, motoronderhoud, polyester reparaties, navigatie middelen, tuigage, meteorologie, schilderen / tekenen / handwerken, etc. etc.
Aan het einde van de middag gaan we aan de borrel, gevolgd door een lekker diner. En natuurlijk sluiten we de dag symbolisch af met koffie.
Er zal tevens gelegenheid zijn je overtollige watersportartikelen, in het kader van circulaire en duurzame economie, voor een zacht prijsje aan andere leden te verkopen. Wellicht vinden we nog leveranciers die aantrekkelijke aanbiedingen hebben.
 
Houd deze datum vrij!  Heb je suggesties, wensen, ideeën, wil je meehelpen met de organisatie of wellicht heb je relaties die een bijdrage willen leveren, stuur je reactie naar het emailadres penningmeester@etapclub. 
Kortom: houd 18 november vrij in je agenda !
 
Fotowedstrijd : Deel je mooiste momenten met je Etap of ervaringen met de watersport of natuur met de leden van de Etapclub door deel te nemen aan deze fotowedstrijd.
Laat je uitdagen en wie weet zie je jouw foto op de komende ALV.... Kijk op de website voor de spelregels.
 
-Uitslag Ledenenquête : Zoals in de vorige nieuwsbrief vermeld, zijn de uitslagen van de leden enquête van afgelopen najaar voor iedereen te raadplegen. Kijk op de website voor alle details www.etapclub.nl
 
 
Volgende nieuwsbrief gepland voor april 
Hierin meer over onder andere de Engeland tocht en een verslag van het bezoek aan de zeilmakers en riggers uit Makkum. 
Maar ook meer over de Etap Clubdag! Hou de nieuwsbrief en de website in de gaten….

 


 
 
 
www.etapclub.nl
 
 

Email built with AcyMailing