Oktober 2022

Oktober 2022
 
   

logo

EtapClub nieuwsbrief 

datum: 01-10-2022

Herfst nieuwsbrief 

 
 
 
 
 

Beste Etappers,

In deze nieuwsbrief aandacht voor de Bikkelweek 2022, de leden-enquête en de datum voor de ALV


Uitnodiging Bikkelweek/ najaarstocht 2022

Vind jij het ook zo jammer dat het zeilseizoen al weer afgelopen is? Heb je zin om in de herfstvakantie nog te varen en zoek je gezelschap van anderen? Dan had je hem natuurlijk al in je agenda vrijgehouden: De Bikkelweek 2022. Welnu, de komende Bikkeltocht gaat door en vindt plaats in de week van 15 -23 oktober.
Zaterdagmiddag 15 oktober starten we in Stavoren of Hindeloopen en hebben daar om 20.00 u. het eerste palaver. Afhankelijk van de weersverwachtingen besluiten we samen waar we die week gaan varen: het IJsselmeer, de Wadden of Friesland. Als het goed weer is, gaan we naar de Wadden. Staat de wind verkeerd, dan blijven we op het het IJsselmeer en als het te gek wordt, dan zoeken de bikkels toch de beschutting van de hoge wal op of gaan zelfs de Friese meren op.
Als je nog nooit het wad op bent geweest, is dit je kans om de kneepjes van het vak te leren. Er varen tenslotte genoeg ervaren schippers mee. Elke dag bespreken we wat we de volgende dag gaan doen. Afhankelijk van het weer blijven we soms ergens een dag hangen en kun je doen wat je wilt of je trekt er met anderen op uit. Hoe leuk is het om samen met andere Etaps de zeilen te hijsen! Na aankomst kun je bij anderen ervaringen delen en aan boord stappen om te kijken hoe die andere Etap er uit ziet. Kortom: een uitgelezen gelegenheid om zeilvrienden weer te zien en nieuwe te maken.

Een paar praktische zaken zijn wel van belang. Je schip moet uitgerust zijn met:
✔ een betrouwbare motor die minimaal 5 knopen kan halen
✔ voldoende brandstof
✔ bijgewerkte kaarten van IJsselmeer en het Westelijke wad, liefst digitale navigatie
✔ reddingsvesten voor alle opvarenden
✔ een goed werkende marifoon
✔ werkende navigatie verlichting
✔ een radarreflector ( op de Waddenzee verplicht)
✔ een gebruiksklaar anker
✔ een mobiele telefoon met WhatsApp is aan te bevelen

Liefst blijven we de hele week bij elkaar, maar kun je echt niet de hele week vrijmaken, dan hoeft dat geen beletsel te zijn om je aan te melden. Hoewel we samen beslissen, moet duidelijk zijn dat iedere schipper uiteindelijk verantwoordelijk blijft voor deelname.
Aanmelding kan eenvoudig via de website van de Etapclub. Aan de tocht zijn geen kosten verbonden (anders dan de eigen havengelden, versnaperingen etc.)

De coördinator maakt een WhatsApp-groep aan waarin deelnemers onderling kunnen communiceren. Eén of twee dagen tevoren krijg je via deze appgroep de laatste informatie over de startplek en het eerste palaver.

Vragen? Neem contact op met de coördinator:
Henk Vellinga, 06-41359858
henkvellinga@solcon.nl

 

Aankondiging leden enquête
Onze vereniging bestaat dit jaar 40 jaar en is springlevend, met een sterke ledengroei in de afgelopen jaren. De website biedt veel informatie en documentatie voor Etapzeilers en het hele jaar door wordt een groot aantal evenementen georganiseerd om nieuwe kennis op te doen, samen zeiltochten te maken, of gewoon om elkaar te ontmoeten.
Het bestuur wil weten of het huidige aanbod aan informatie en activiteiten nog overeenkomt met waar de leden behoefte aan hebben. Vandaar dat een (compacte) enquête is opgesteld die u een dezer dagen per mail zult ontvangen. Wij stellen het zeer op prijs als u 10 minuten wil nemen om deze vragenlijst in te vullen en te retourneren! Zo kunnen we de activiteiten van de Etapclub nog beter afstemmen op uw wensen. De resultaten van deze ledenpeiling zal worden besproken tijdens de Algemene Ledenvergadering in december.

Save the date: Algemene Ledenvergadering in Loosdrecht op 10 december
Onze traditionele ALV-plek is de Koninklijke Watersportvereniging in Loosdrecht, goed bereikbaar met auto en OV in het midden van het land. De datum: 10 december. Natuurlijk is een Ledenvergadering niet compleet zonder een interessante spreker en een maaltijd na afloop. Dit jaar zijn we er weer in geslaagd een boeiende spreker te strikken, bekend van haar columns in o.a. het blad “Zeilen”. Dus reserveer vast het tijdstip in je agenda, van 14:30 ’s-middags tot na etenstijd. Nadere details en inschrijfmogelijkheden in onze volgende nieuwsbrief.

Tot slot:
● Een verslag van de zeer geslaagde 40-jarige jubileumviering, half september in Zwolle en Zutphen, is
binnenkort op de website te vinden. Inclusief foto’s van enkele hoogtepunten.
● Het Batavia-weekend begin oktober daarentegen is i.v.m. onvoldoende belangstelling afgelast.
Tot ziens! Het bestuur.

 
 
www.etapclub.nl
 
 

Email built with AcyMailing