Nieuwsbrief juli

Nieuwsbrief juli
 

logo

EtapClub nieuwsbrief 

datum: 14-07-2022

Aandacht voor het Lustrum feest


Beste Etappers,

In deze nieuwsbrief aandacht voor de eerstkomende evenementen te weten Het Lustrumfeest , Waar de wind ons brengt, De Lustrum Zomertocht en het Stavoren weekend.

Lustrumfeest Zwolle op zaterdag 17 september

Helaas zijn er helaas wat misverstanden over de manier van inschrijven : Voor dit evenement NIET de gebruikelijke groene knop "Aanmelden evenement" gebruiken maar het bijgevoegde aanmeldformulier (Zie de bijlage onderaan deze nieuwsbrief); dit in verband met te maken keuzes voor het diner en het inschrijfgeld. Na ontvangst van de betaling krijg je een bevestiging waarmee de aanmelding definitief is.
De commissie heeft de laatste tijd niet stil gezeten en er zijn inmiddels meer details bekend voor deze unieke dag; twijfelaars zullen nu gewis overstag gaan om dit evenement niet te missen.
Het programma ziet er inhoudelijk als volgt uit:
 
- 11:00 ontvangst met koffie en gebak in museum Bonami. Er zijn voldoende en gratis parkeerplaatsen beschikbaar
- terugblik afgelopen jaren maar vooral ook een vooruitblik op de toekomst van de EtapClub uitgesproken door onze   voorzitter Jos
- Na een introductie en toelichting op de historie door John, de eigenaar van het museum, gaan we terug in de tijd met het   herbeleven van de historische ervaringen met de computers, telefoons, rekenmachines, etc. Het is ongelooflijk hoe snel   de geschiedenis van deze technologie gegaan is. Er zijn veel verschillende oudere spelcomputers als flipperkasten, schiet   en racespellen die ook echt gespeeld kunnen worden! Dus herbeleeft die (jeugd?)tijd  en ga los op die oude en bekende   merken als Arcade, Atari enz.
  Tijdens het bezoek aan het museum wordt er een heerlijke broodjes als lunch geserveerd waardoor de ontstane honger   door het spelen van de diverse spellen gestild kan worden. Natuurlijk is er ook volop gelegenheid om met elkaar   ervaringen en herinneringen uit te wisselen en nieuwe clubleden te leren kennen
- Vervolgens gaan we rond 14.30 uur met onze auto naar rederij Celjo waar ons schip Organza aan de kade van de IJssel op   ons ligt te wachten. Ook hier zijn voldoende en gratis parkeerplaatsen beschikbaar. Zie foto's. Het schip heeft een groot   dek op de begane grond en voor liefhebbers is er bovendeks ook ruimte om van het uitzicht te genieten. We gaan aan boord   alwaar we welkom worden geheten met koffie of thee en iets lekkers erbij.  Na vertrek om 15.00 uur is het ongeveer 1 1/2   uur varen alvorens we aan de IJsselkade in Kampen afmeren. Alhier staan gekwalificeerde gidsen op ons te wachten om ons    deelgenoot te maken van de geheimen welke de prachtige stad Kampen bezit. We eindigen de rondleiding weer bij ons schip   alwaar we na het inschepen terug de IJssel opvaren. U kunt uiteraard ook aan boord blijven indien u dat wenst of Kampen     op eigen gelegenheid verkennen.( maar dan wordt de kennisquiz later aan boord wel moeilijker!)
  Bij het aan boord gaan ontvangt u 3 muntjes waarmee u naar eigen inzicht kunt drinken wat u wilt. Uiteraard kunt u drank    naar eigen inzicht kopen als 3 muntjes niet volstaat.  Met een drankje en hapje aangeboden door het bestuur om weer even    bij te komen van alle indrukken steken we weer van wal. De hongerige magen worden al snel gevuld met en heerlijk kopje   soep, waarna het buffet wordt geopend. Er zijn naar keuze vlees of visgerechten en uiteraard wordt het diner afgesloten   met een lekker dessert.  Mocht u vegetarisch willen eten dan wel dieet beperkingen heeft, wordt hier uiteraard rekening   mee gehouden (aangeven op inschrijfformulier)
  Onze boot zet inmiddels koers richting vertrekpunt in Zwolle alwaar we rond 20.30 uur weer aankomen. Maar voordat u van   boord gaat wordt er nog een heerlijk kop koffie of thee geschonken. Met het aanmeren in Zwolle komt dan een einde aan een   bijzondere en naar verwachting mooie dag van de Etapclub. Voor wie de dag tekort is, Zwolle biedt nog veel meer...Waar de wind ons brengt 2022 zondag 17 juli - zaterdag 23 juli

Helaas blijft het aantal aanmeldingen wat achter maar de tocht gaat in ieder geval door met dien verstande dat de tocht op zondag 17 juli start in plaats van maandag 18 juli. Het reisdoel op zondag moet nog bepaald worden maar wel bekend is dat 2 boten zullen starten vanuit Huizen. Door de verplaatsing van het evenement Stavoren weekend is er geen mogelijke koppeling meer. Het blijft echter een heerlijk avontuur waarbij dagelijks gezamelijk in de palaver bepaald wordt wat het reisdoel van de volgende dag wordt afhankelijk van weer en wind. Voor degenen die 8 dagen wat teveel is: er is altijd de optie om tussentjds in- of uit te stappen. Meld je dus gewoon aan en via de app groep word je op de hoogte gehouden waar we zijn en wat het reisdoel van de volgende dag wordt zodat je op een jouw geschikt moment mee kunt doen.


Lustrum Zomertocht zaterdag 23 juli - zondag 14 augustus 

Dit evenement is helaas gecanceld door gebrek aan een reisleider.


Stavoren weekend zaterdag 20 augustus - zondag 21 augustus

Door andere festiviteiten was het Stavoren weekend gedwongen naar een andere datum uit te zien; Uiteindelijk is het weekend van 20 / 21 augustus gereserveerd voor een interactief weekend dat evenals voorgaande jaren weer georganiseerd zal worden door Hans Mulders em Ineke Nulle met hun Akwa-Duck. Gezien eerdere edities wordt dit weer een heel gezellig clubweekend ! Er zijn nog plaatsen beschikbaar dus haast u om inschrijving te verzekeren.
Nog niet overtuigd? lees het verslag van vorig jaar!

Dit staat je te wachten:

1. Na een dagje lekker zeilen, treffen we elkaar eind van de middag in Stavoren, waar vast en zeker de clubvlag zal wapperen.

2. Daar zullen we gezellig de vermaarde Etap-steigerborrel+ hebben.

3. 's-Avonds zullen wij (afhankelijk van het weer) het diner hebben in een restaurantje in het sfeervolle Stavoren of steken we de BBQ aan (op het gezellige terrein bij de Coop).

4. De volgende dag (zondag) gaan wij genieten van de gebruikelijke steiger-koffie en natuurlijk de onvermijdelijke Oranjekoek.

5. Na de koffie gaan wij de STAVOREN-GAMES spelen. Deze activiteit die van jullie behendigheid en slimheid vergt, viel vorige jaar erg bij iedereen in de smaak, zodat die ook dit jaar weer op het programma staan.

6. 12 a 13.00 uur Prijsuitreiking + afscheid.

7. Daarna heeft een ieder de keuze: nog wat blijven en van Stavoren of omgeving genieten + nog een nachtje blijven liggen en zo je tocht verlengen of…. zondagmiddag al weer terugzeilen naar zijn/haar thuishaven of een andere bestemming.

Afgezien van het diner en liggeld is dit weekend voor clubleden gratis. Onze penningmeesters hebben nl. lekker gespaard, dus de koffie + steigerborrel is voor rekening van de club.

Je kunt dus uitkijken naar een gezellig en actief clubweekend.

Hier kun je je inschrijven voor het weekend:
INSCHRIJVEN of de bekende groene inschrijfknop.

Om zin te krijgen in dit weekend kun je de foto’s en/of het verslagje (blog) van het weekend van vorig jaar bekijken:

STAVOREN 

STAVOREN BLOG

 

 
www.etapclub.nl

Email built with AcyMailing