Nieuwsbrief mei

Nieuwsbrief mei
 

logo

EtapClub nieuwsbrief

datum:  30 mei 2022

Met diverse evenementen zeil je zo de zomer in! Alles op een rijtje

Beste Etappers,
De Engelandvaarders zijn op Hemelvaartsdag aan hun oversteek begonnen. Geloof het of niet, maar zij zullen precies met Pinksteren weer in Nederlandse wateren zijn. Waarom? Natuurlijk om de “Etap-reünie” bij te wonen! Kom ook naar Hoorn en hoor hun avonturen uit eerste hand. 
Er zijn wat vragen over data en tijden, daarom hieronder alles op een rijtje – inclusief de mogelijkheden om je nog aan te melden.

Reünie Hoorn 2022
Zaterdag 4 juni en zondag 5 juni

Zoals we al eerder schreven: het heet weliswaar "reünie", maar ook voor nieuwe leden is deze jaarlijkse bijeenkomst in Hoorn not-to-be-missed. Op vrijdag en zaterdag komt een ieder op eigen tijd aan in de Verenigingshaven WSV Hoorn. De haven heeft uitzicht op de Hoofdtoren en de stadshuizen uit de Gouden Eeuw. De lange steiger (o.a. achterin en langs de stadsmuur) is voor ons gereserveerd – je ziet de Etap-vlaggetjes wapperen. Hoorn is altijd de moeite waard en zeker op zaterdag als er markt is. Maar om 17:30 wordt iedereen terug verwacht want dan start de steigerborrel – drankjes en hapjes worden aangeboden door de Etapclub. Een ieder krijgt een programmabrochure met tijden, namen van de deelnemers en overige wetenswaardigheden. Er is die dag geen gezamenlijk diner; de steigerborrel duurt vaak langer dan gedacht, ieder het naar behoefte kan invullen.
Zondag om 10:00 uur vindt het palaver plaats voor een sportief wedstrijdje dat wordt gevaren van 12:00 tot ongeveer 15:00 uur. Na afloop prijsuitreiking voor diverse categorieën. Er is gelegenheid te borrelen tot ongeveer 18:30; het buffet ( € 24,50 pp) staat dan klaar (met een ijsje toe).
Maandag vertrekken de Etappers die met de Waddentocht meegaan in de loop van de ochtend; de overigen vertrekken (of niet) wanneer zij willen. Een ieder rekent zelf het havengeld af bij de havenmeester.
Heb je je voor dit weekend nog niet opgegeven, dan graag zo snel mogelijk via de website. Vooraf betalen voor het buffet is niet nodig, dat komt in Hoorn wel. Het wordt met Pinksteren prachtig weer, 20 graden, windkracht 4, geen regen. Aanmelden via Reünie Hoorn 2022 - EtapClub.

Waddentocht 2022
Van maandag 6 juni t/m zondag 12 juni 2022

Zes boten hebben zich al aangemeld om aansluitend op de Pinkster-reünie in Hoorn noordwaarts te gaan en – afhankelijk van weer en getij – enkele Waddeneilanden aan te doen. Varen op de Waddenzee is altijd een mooie uitdaging, zeker voor hen die nog nooit zout water onder de kiel hebben gehad; de kennis in de groep biedt voldoende houvast om de etappes veilig uit te zeilen. De planning wordt dagelijks tijdens het palaver bijgesteld en is afhankelijk van de omstandigheden onderweg en de wensen van de deelnemers. Aanmelden kan via de website: Aanmelden voor de Waddentocht 2022 – EtapClub.

Friesland-Treffen voor Etaps 20 - 24
Van zaterdag 25 juni 2022 - zondag 26 juni 2022

We herhalen nog even de informatie over het laatste weekend in juni. Het is een nieuw evenement speciaal voor de oer-Etaps en aanverwante lengtematen (van 20 t/m 24 voet) in Friesland. Ook niet-Friezen zijn uiteraard welkom bij dit 'treffen': met  ontmoeting, clubgevoel opbouwen, bij elkaar aan boord ideeën opdoen, gezelligheid, samen eten en doorzakken bij een Marrekrite aanlegplaats aan of rond de Fluessen. 
Er hebben zich inmiddels acht boten opgegeven maar wellicht is het ook wat voor jou? Zie verder op Friesland-Treffen voor Etaps 20 - 24 - EtapClub. Voor vragen en overleg omtrent deze bijeenkomst kun je je wenden tot: Peter van Leening, 06-5105 1454 (via whatsapp) en Laurens Hoogendonk, 06-5136 5473 (via whatsapp).

Stavoren-weekend 2022
Zaterdag 16 en zondag 17 juni 2022

Hans Mulders en Ineke Nulle weten van jouw weekend een bijzonder en gezellig club=evenement te maken; de enthousiaste verhalen over 2021 doen nog de ronde. Zie de verslagen op de website (wel eerst inloggen). Geef je op als jij er bij wilt zijn: Aanmelden Stavoren-weekend – Etapclub.

Waar de wind ons brengt 2022 – onder voorbehoud
Van maandag 18 juli tot zondag 24 juli 2022

Eventueel aansluitend op het Stavoren-weekend vertrekken de vrijbuiters naar wie-het-weet-mag-het-zeggen. Dit jaar extra spannend, omdat er zich nog geen begeleider heeft aangemeld. Zie over dit item onze website (en er is ook ergens een verslag over 2021 te vinden).

Lustrum-zomertocht
Van zaterdag 23 juli tot zondag 14 augustus 2022

Ook de (lange!) Lustrum-zomertocht staat met potlood in de agenda. In deze periode waarin alle zomervakanties samenvallen is het plan om voorzichtig het zeezeilen te ontdekken, door van haven tot haven de Belgische kust af te zakken naar Noord-Frankrijk. Wij bieden op de website een plek om je vast op te geven, zodat de belangstellenden in onderling contact de contouren van deze tocht nader kunnen invullen. 

Nazomeren – reserveer deze data in je agenda
Diverse data in september en oktober

Alsof het nog niet genoeg is, zijn in september en oktober diverse bijzondere momenten te beleven, verspreid over het land: in Zeeland het Mossel-weekend, vanuit Lelystad de 5-uurs race en 3 weken later het Batavia weekend, en iets hoger naar het Noorden de Bikkelweek waarmee je zo de herfst in zeilt. Al deze zaken komen ongetwijfeld in een latere nieuwbrief nog langs, maar voor ééntje graag nu al bijzondere aandacht. Op 17 september is een feestdag voorbereid, die in Zwolle van start gaat en via een rondvaart over de IJssel langs Kampen voert. Reserveer die datum vast in je agenda! En lees er hier meer over. Het belooft nu al een memorabele dag te worden en dat alles vanwege het 40-jarig bestaan van de club.
Het bestuur wenst alle Etappers een geweldige zomer!

 
www.etapclub.nl

Email built with AcyMailing