Uitnodiging: 2 x Hemelvaart, 1 x Hoorn, en meer!

Uitnodiging: 2 x Hemelvaart, 1 x Hoorn, en meer!
 

logo

EtapClub nieuwsbrief

datum: 4 mei 2021

Uitnodiging: 2 x Hemelvaart, 1 x Hoorn, en meer!


Beste Etapclub-leden,

Na het afgelopen mei-weekend op de Markerwadden, heeft de Etapclub deze maand nog andere evenementen voor u in petto. Twee evenementen tijdens Hemelvaart (van donderdag 13 t/m zondag 16 mei) en één tijdens het weekend van 22/23 mei. U heeft de aankondiging eerder ontvangen. Dit is een last minute call: geeft u zich deze week nog op zodat de organisator met u rekening kan houden.

“Rondje Noord-Holland”
Zowel beginnende als ervaren zeilers genieten van de variëteit van het “Rondje Noord-Holland”. Donderdag 13/5 verzamelen in IJmuiden, alwaar tijdens het palaver de route wordt afgestemd op weer en getij. Vrijdag langs de kust naar Den Helder of Texel en dagen daarna via de sluizen in de Afsluitdijk en het IJsselmeer weer terug. U hoeft geen ervaren zeezeiler te zijn om dit te proberen: een ieder blijft zelf verantwoordelijk voor de eigen veiligheid maar en er is veel expertise en support aanwezig. Behalve eigen onkosten (liggelden, proviand e.d.) zijn er geen kosten verbonden aan dit gezellige Etap-avontuur. Aonne Olij van de Pyrolyse is onze admiraal en de deelnemers kunnen vooraf van gedachten wisselen in de appgroep. Er is prachtig weer voorspeld! Aanmelden: zie hieronder.

“Droogvallen op het wad”
Die prachtige weersvoorspelling geldt ook voor een alternatief avontuur, op het wad. Veel Etaps hebben een ophaalbare kiel of geringe diepgang. Beschikt u dan ook nog over wadpoten, meldt u zich dan aan voor Hemelvaart op het wad. Donderdag 13/5 verzamelen in Makkum, waar we een masterclass krijgen van Peter Katsman, ervaren wadzeiler. De dagen daarna gaan we dat uitproberen; Cees Crul van de Crullevaer is de organisator van deze tocht. Ook voor “droogvallen op het wad” wordt vooraf een appgroep ingericht. Mis het niet! Aanmelden (kostenloos behoudens de eigen onkosten): zie hieronder.

“Hoorn, 22/23 mei”
Het Pinksterweekend is nog te ver weg om de weersvoorspelling op te vragen, maar één ding staat vast: het clubtreffen in de haven van WSV Hoorn gaat door. Al laten de corona-maatregelen nog geen restaurant¬bezoek toe en al is de steigerborrel in de openlucht, ook op 1,5 m. afstand is het een plezier om nieuwe leden te ontmoeten of om bij te praten met oude bekenden. Zondag wordt er nog gevaren via een alternatieve ‘wedstrijd’-formule of wordt een tocht langs Hoornse bezienswaardig¬heden gelopen. Maandag, tweede Pinksterdag, gaat een ieder weer zijns of haars weegs. (Alhoewel… die aansluitende Waddentocht 2021 lonk, zie hierna). Geeft u zich tijdig op, dan kan Hans Kooijstra daar bij de organisatie op inspelen.

Aanmelden voor een van de evenementen
U bent uitgenodigd! Op de website van de Etapclub kunt u terecht voor meer informatie en voor de aanmelding – wacht daarmee niet te lang. Sommige evenementen, zoals “droogvallen op het wad”, zijn aan een maximum gebonden. De link vindt u hier: Evenementen 2021 - EtapClub.

En meer: “Waddentocht 2021”

Alsof dat nog niet genoeg was, staat er nóg een evenement in mei gepland, in aansluiting op het clubtreffen in Hoorn. Daarover een volgende keer tochtleider Henk Vellinga – op de website is nu al de informatie te vinden over deze fameuze Waddentocht (24 – 30 mei) en de andere evenementen van 2021.
 
www.etapclub.nl

Email built with AcyMailing