Nieuwsbrief 5 - 2024

Nieuwsbrief 5 - 2024
 
   

logo

EtapClub nieuwsbrief 

Datum: 17 april 2024

 

 
 
 
 
 

 

 


Beste Etappers,
Inmiddels het Paasweekend al weer achter ons. Op diverse werven was men al volop bezig om schepen te water laten in een te warme maand maart. De tijd gaat snel of is het seizoen al vroeg gestart, u mag het zeggen. De vooruitzichten wat weer betreft beloven niet veel goeds: ca 20C voor 't eerste weekend na Pasen, dus nog gelegenheid genoeg, mocht je nog niet zo ver zijn, je Etap weer klaar te maken voor het nieuwe seizoen.
De laatste zaterdag van maart was er de workshop Accu’s & Electrisch varen. De eerste enthousiaste reacties kwamen al voorbij.
In deze nieuwsbrief, zoals gebruikelijk, aandacht voor de komende activiteiten.

 

Aanstaande evenementen

* Marker Wadden weekend 11 & 12 mei
In aanvulling op de vorige nieuwsbrief 4, het weekend is de zaterdag/zondag direct na Hemelvaart. Aangezien reserveren op de Marker Wadden niet mogelijk is, is het wellicht handig om op tijd aan te komen of op vrijdag al te arriveren om zaterdag vroeg vogels te spotten.
De eerste Etappers hebben zich al aangemeld, waaronder enkelen die er vorig jaar ook bij waren en kennelijk goed is bevallen. Als het weer zo voortgaat, belooft het een mooi weekend te worden. Zaterdag aan het eind van de middag een borrel op het terras met uitzicht over het Markermeer? Handig als een ieder in wat “victualie” voorziet, immers het restaurant van Natuurmonumenten sluit om 17.00 uur. Neem vooral je lidmaatschapskaart van Natuurmonumenten mee, dat geeft korting op het eiland.

Begeleiding Joris Beck
Aanmelden via de website.

* Rondje Noord Holland 14- 17 mei 2024
Meld je aan, zeker als je eens op zee wilt varen. Het is een redelijk overzichtelijk traject en geschikt om vertrouwd te raken met zaken als stroming en getij.
Op de dinsdag vertrekken vanaf Hoorn of Enkhuizen, in onderling overleg. Bij voorkeur zeilen we met de klok mee, dus de dinsdag naar het Zuiden, Amsterdam; of IJmuiden dezelfde dag haalbaar cq wenselijk is bepalen we in overleg. Een overnachting in Durgerdam, Six-haven of Aeolus en vandaar aansluiten is uiteraard mogelijk.
Het IJ en het Noordzeekanaal kennen enkele spelregels, o.a. voor Marifoongebruik. Zie hiervoor https://www.varendoejesamen.nl/nieuws/knooppunt-1-4.
Dan vanuit de Marina IJmuiden vertrekken we richting de KMJC in IJmuiden. Dat kan nog net met de laatste eb stroom, ca 1 uur voor hoog water Hoek van Holland (woensdag 14 mei ca 07.00 uur). Dat valt gunstig in de ochtend. Dan hebben we ca 6 uur om bij Den Helder te komen, ca 5 uur na Hoog Water Hoek van Holland. Wellicht dat we ’s avonds bij de marine nog kunnen genieten van de “blauwe hap”. De volgende dag het wad op naar Den Oever, schutten en door richting Enkhuizen. Dan zou het al vrijdag kunnen zijn.
Vervolgens hebben degenen die ook naar de Pinkster Reünie in Hoorn willen alle tijd om daar zaterdag een ligplaats te vinden. En, mocht de wind uit een andere hoek waaien, dan draaien we het verhaal om.
Ook hier al hebben de eerste Etappers die zin hebben een stuk te zeilen zich al aangemeld, maakt jou dit ook enthousiast om mee te gaan? Heb je vragen? Neem gerust contact op met de organisator Joris Beck
Vergeet u niet aan te melden op de website!

* Pinkster reünie Hoorn zaterdag 18- maandag 20 mei
Eén ding is zeker, Pinksteren betekent: naar Hoorn! De Etapclub is meer dan 40 jaar oud en al bijna even lang stond ons Pinksterweekend (18 en 19 mei) in het teken van ontmoeting bij de WSV Hoorn. Aan de gastensteiger is voor ons plek gereserveerd. Je ontmoet er oude zeilmakkers of maakt kennis met nieuwe. Het historische Zuiderzee-stadje is altijd leuk om te bezoeken en op zaterdag is er ook markt.
Zaterdag eind van de middag biedt de Etapclub de traditionele steigerborrel aan. Zondag varen we na het palaver een sportief wedstrijdje en tijdens het diner (de cateraar wordt op dit moment nog geselecteerd) volgt de prijsuitreiking in diverse categorieën. Voor het diner zal de richtprijs €27,50 bedragen en daar komt dan voor jouw boot het havengeld nog bij. Maandag vaart een ieder huiswaarts of maakt zich op voor de Waddenweek, die aansluitend georganiseerd wordt.
Reserveer nu vast jouw plek en meld je aan voor dit evenement! Dat maakt het voor ons makkelijker om het aantal deelnemers in te kunnen schatten. Ook voor nieuwe leden.
Aanmelden doe je via de knop op de website: Pinksterreünie Hoorn - EtapClub
De organisatie is in handen van Hans Kooistra, hem wel toevertrouwd.

* Waddenweek Maandag 20- zondag 26 mei
Niet te missen: na de Pinkster reünie vertrekken we naar het Noorden. Het palaver (mooi he?) kan op zondagavond al plaats vinden en zal gebaseerd zijn op wat kan met betrekking tot weer en wensen van de deelnemers.
Ook hier de begeleiding door Hans Kooistra, die de Wadden kent als de bekende broekzak.
Ook een goede mogelijkheid voor degenen die hun vaargebied willen verleggen naar getijde water.
Meld je aan, of als je nog vragen heb, neem contact op met Hans.

* Clubdag Oktober
Het plan is om weer een clubdag te organiseren, nu op 12 oktober. En daar hebben we input voor nodig, van jullie, de leden! Welke suggesties/ideeën leven er bij jullie voor de invulling van de diverse workshops. Neem contact op met Laurens of Wiebe!
Wordt vervolgd!

* Fotowedstrijd 2024
Als vervolg op de fotowedstrijd 2023, ook dit jaar weer opgenomen. Wellicht al vroeg in het jaar, maar ook dan het een mooi moment zijn voor de ene (Etap) foto. Er is volop gelegenheid om dit tot uiterlijk 31 oktober a.s. te doen.
Insturen naar: fotowedstrijd@etapclub.nl.
Ter herinnering; er zijn 2 categorieën:
1) Etap. In je foto zijn één of meer Etaps te herkennen, onderdelen daarvan of het beeldmerk (bijvoorbeeld in een vlag)
2) Watersport/natuur. De begrippen watersport/natuur in elke denkbare vorm komen terug in je foto
Je foto(’s) stuur je digitaal in onder vermelding van je naam, je bootnaam en korte toelichting op de gemaakte foto. Waar en wanneer heb je deze gemaakt, met welke camera, etc.
Tijdens de ALV zullen alle aanwezige leden hun stem uit kunnen brengen op de ingezonden foto’s. Het plan is om de foto’s op te hangen zodat u ze allemaal kunt bekijken.

 

Verslag workshop Accu’s & Electrisch varen
Op 30 maart is er door Laurens de workshop georganiseerd. Diversen geïnteresseerden zijn naar Arnhem gekomen.
Binnenkort een verslag op de website, voor degene die het gemist hebben!

Update Website
Inmiddels is er een basis voor de nieuwe website, al staat die nog in een besloten omgeving. Het team is hard bezig dit vorm te geven en "content" van de huidige website over te zetten. Maar er valt nog heel veel te doen voordat de nieuwe website "life" kan.
Op de vorige oproep hebben we al enkele waardevolle reacties gehad, maar daar hoeft het niet bij te blijven!
“IT” skills? Neem contact op met Swen, de webmaster. We stellen alle hulp op prijs. Financiële- IT skills? Meld je aan bij Laurens.

Houdt de website in de gaten voor het laatste nieuws, verslagen, etc. : www.etapclub.nl

Uw Etap Club


 
 
 
www.etapclub.nl
 
 

Email built with AcyMailing