Nieuwsbrief Etap club

Nieuwsbrief Etap club
 
   

logo

EtapClub nieuwsbrief  

Datum: 2-01-2023

 

 
 
 
 
 
 
 
Beste Etappers,
In de Nieuwsbrief van januari de volgende onderwerpen:
* Inleiding
* Evenementen 2024 
* Programma Bottermuseum en Workshop Onderwaterschip
 
Inleiding
Na de ALV heeft het bestuur niet stil gezeten maar is volop aan de slag gegaan om de evenementen voor 2024 vorm te geven. Onderstaande evenementen zullen weldra in de agenda op de website geplaatst worden. Extra aandacht voor het eerstkomende evenement op 10 februari : een bezoek aan het Bottermuseum in Harderwijk met een workshop Onderwaterschip.
 
 
Evenementen 2024
Fotowedstrijd 2024
1 januari-31 oktober
Deel je mooiste momenten met je Etap met de leden van de Etapclub door deel te nemen aan deze fotowedstrijd. Uitgangspunten voor deze wedstrijd zijn: Ieder lid van de Etapclub inclusief directe familieleden kunnen maximaal 3 foto’s per categorie insturen; de foto’s moeten in 2024 gemaakt zijn. Er zijn 2 categorieën te weten:
 1) Etap : In de foto zijn één of meer Etaps , onderdelen daarvan of het beeldmerk te herkennen. De Etap mag op de kant staan dan wel te water liggen. 
2) watersport / natuur:In de foto mag elke denkbare vorm van watersport/natuur verwerkt zijn maar er moet in ieder geval water zichtbaar zijn. Voor meer details/informatie zie fotowedstrijd 2024 onder evenementen op de website.
 
Bottermuseum Harderwijk & Workshop Onderwaterschip 
10 februari 
De Botterloods in Harderwijk vormt samen met de Vischafslag inspiratievolle omgevingen waar het verleden een nieuwe toekomst gegeven wordt. De Botterloods en Vischafslag beheren de originele objecten, de magie van het unieke. Ervaar hoe het is om met een Botter te varen; je kan ze ruiken, je kan een ‘tijd’ aanraken, zien, doorlopen en beleven. 
Begeleid door  Laurens Hoogendonk
 
Workshop Accu’s en Elektrisch varen
Datum maart/april en locatie volgen
Deze workshop bevat twee thema's 1) Alles willen weten over accu's?:  Wat is het verschil tussen diverse soorten accu's?, Lood- AGM- Gel- en  LifePo-accu’s;Hoe onderhoud ik een accu met betrekking tot laden /ontladen /druppelladen ? 2) Elektrisch varen : Welk vermogen heb ik nodig, welke accu past daarbij, wat is mijn actieradius enz. 
Grijp nu je kans, volg de workshop.
Begeleiding Laurens Hoogendonk
 
Marker Wadden weekend 11-12 mei 2024
Het eerste natte evenement van 2024? Meld je aan, dan kom je daar achter. Dit jaar iets later in het seizoen, maar dat heeft een reden. Wederom met onze vermaarde “Vogelgids”, mis het niet, wel op zondag vroeg uit je nest bij het eerste licht.
Begeleiding Joris Beck
 
Rondje Noord Holland 14-17 mei
Terug op de agenda. Plan is om in enkele dagen met de klok mee of andersom, vanuit omgeving Enkhuizen-Hoorn te vetrekken en dan uiterlijk de 17e in Hoorn aan te komen.
Planning in gezamenlijk overleg o.b.v. ervaring, wensen (duren iets langer) en natuurlijk het weer.
Begeleiding Joris Beck
 
Pinkster reünie Hoorn 2024
18-20 mei
Onze jaarlijks terugkerende reünie in Hoorn. Met de befaamde  “wedstrijd” voor de deur voor de liefhebbers. Mis niet de Steigerborrel, of krijg de award voor oudste Etap, snelste boot? Of kom gewoon om elkaar te ontmoeten; Aansluitend een vertrouwd  buffet en maandag weer fit voor de Pinkster Wadden Week?
Begeleiding Hans Kooistra
 
Waddentocht 2024 
20 mei t/m 26 mei
Mooi aansluitend op de Pinkster reünie start op Tweede Pinksterdag de Waddentocht. Inmiddels befaamd, vorig jaar met nogal wat wind maar mooie zeil-etappes in goed gezelschap. Het zeilen op en over het Wad maar ook de gezelligheid zijn uiteraard weer belangrijke ingrediënten. 
Route(s) in overleg afhankelijk van de deelnemers en het weer.
Begeleiding Hans Kooistra
 
Stavoren met haar Spelen 2024
15-16 juni (!)
Dit jaar wat vroeger in het jaar, maar daarmee zal het geen afbreuk doen aan de naam die dit evenement de afgelopen jaren heeft verdiend. Gezellig weerzien in de kom in Stavoren en volop activiteiten op ons eigen ”eiland” zijn inmiddels een traditie geworden.
Begeleiding Hans& Ineke, zij willen dit graag weer organiseren, meld je aan!
 
Heeg Jong & Oud 2024
6-7 juli 
Wederom een weekend speciaal voor zeilende (groot)ouders met jonge kinderen. Een gezellig waterevenement met veel aandacht voor de jonge watersporter. Ouders en/ of groot- ouders mogen uiteraard meedoen!
Begeleiding Corstian cs. Zij organiseren het liefst in Heeg of directe omgeving. Details volgen spoedig.
 
Mosselweekend 2024
31 augustus- 1 september
Waarschijnlijk weer in de mooie locatie in Wemeldinge ( zonder "n") .Ook afgelopen zomer een gezellig bijeenzijn met heerlijk eten. Kom met eigen kiel, of op wielen, welkom ben je zeker! Geniet van de Zeeuwse gastvrijheid en zeelucht.
Begeleiding Dirk Van Dorst
 
KKW: de Krasse Knarren Week
11- 20 september
In 2023 ontstaan door de verwaterde zomermaanden, met een geweldige organisatie, nu dus weer op de kalender. Een programma waar we nu nog niets van weten, omdat we dat als deelnemers t.z.t gaan afstemmen. Vertrek Enkhuizen of Stavoren, richting Texel, Vlieland, Terschelling? Dat mogen jullie zelf bepalen.
Begeleiding gezocht ( maar het gaat zeker door)
 
ETAP Clubdag november
12 oktober
Locatie en activiteiten- workshops volgen! In 2023 is er vooraf veel werk verzet.  Wil je zelf wat bijdragen? Heb je ideeën, contacten, suggesties? Meld je bij Laurens of Wiebe
Begeleiding Laurens Hoogendonk en Wiebe Raab
 
Bikkelweek 2024
26 oktober- 3 november
Hier weet je nooit wat je aantreft. Indian Summer? Pannen van het dak? Wat je wel tegen komt zijn de Bikkels van de Etapclub. Genieten op inmiddels nagenoeg leeg water, volop ruimte in de haven; sluis schutten zonder wachttijden!
Wordt het wad of meer? Vertrekpunt centraal IJsselmeer dus Enkhuizen of Lelystad, laten we dat samen bepalen.
Begeleiding gevraagd
  
Algemene Ledenvergadering 2024
Datum en nadere details volgen
 
 
Workshop onderwaterschip op locatie van het Bottermuseum Harderwijk 
zaterdag 10 februari 2024
 
Bottermuseum
 
De Botterloods in Harderwijk vormt samen met de Vischafslag een historische en inspiratievolle omgeving waar het verleden en toekomst met de Etapclub samen komen voor het eerste club evenement van 2024.
Caroline Veken, gepokt en gemazeld in de watersport en werkzaam bij International Paint, neemt ons mee in de bijzondere wereld van het onderwaterschip. In een interactieve workshop deelt zij haar kennis en informatie over toekomstige ontwikkelingen met ons. Maar interessant is ook dat zij jullie graag adviseert op basis van de concrete vragen welke er zijn. Neem dus foto’s van je onderwaterschip mee en maak gebruik van deze unieke mogelijkheid!
Maar voordat deze workshop begint, duiken we in de historie en de constructie  van een “Botter”, zien we de restauratie van een botter van zeer dichtbij en ben je onderdeel van een veiling waar je vers gerookte en gevacumeerde vis op een historische visafslag kunt kopen. Opbrengst komt ten goede aan het Bottermuseum.
 
De presentatie Caroline kent de volgende onderwerpen: 
1. Persoonlijke bescherming (zeer belangrijk en gaan velen aan voorbij)
2. Het verfschema voor onder water
3. Polyester - osmose
4. Wat is aangroei en hoe werken biociden?
5. Wat is het doel van antifouling?
6. Hoe werkt een antifouling?
7. Hoe ga ik om met verschillende situaties?
8. Wat is de aanbevolen laagdikte & onderhoudsfrequentie?
9. Hoe zit het met wetgeving op antifouling?
10. Nieuw: B-Free Explore
 
De agenda van de dag ziet er als volgt uit:
10.30 - 11.00 ontvangst met koffie/thee en iets lekkers bij Bottermuseum Harderwijk
11.00 – 12.00 rondleiding museum en deelname aan historische veiling van vis. 
12.00 – 12.45 lunch
12.45 – 14.30 interactieve workshop Caroline Veken International Paint 
14.30 einde bijeenkomt
Kosten voor deelname lid:  22,50 Euro.  Introducees 30 Euro
Aanmelden door het juiste bedrag over te maken op rekening Etap-club, NL39INGB0003 0254 27 onder vermelding Bottermusem. Eventuele beperkingen met eten separaat en uiterlijk 31 januari per mail sturen naar penningmeester@etapclub.nl.  Na 31 januari wordt geen geld gerestitueerd bij afmelding. Deelnemers ontvangen in de 1e week van februari een overzicht van de namen van overige deelnemers en informatie over parkeren etc. aantal deelnemers is beperkt tot 30.
 

 
 
 
www.etapclub.nl
 
 

Email built with AcyMailing